DUVAR VE ZEMİN SERAMİKLERİ
DUVAR VE ZEMİN SERAMİKLERİ

DUVAR VE ZEMİN SERAMİKLERİ

 

 

 

Seramik seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir? Neden seramik tercih edilir? Avantajları ve dez avantajları nelerdir?

Seramikler kalebodur ve fayans olmak üzre ikiye ayrılır,

Kalebodur: Zeminlerde kullanılan ve çizilme, kırılma, yıpranma oranı çok zor olan ürünlerdir ahşap, pvc yada metal dolap ve ürünlerin sürtünme, çarpma, düşme gibi basit yollarla çizip yıpratamayağı gibi kullanım ömrü çok uzun olan ürünlerdir.

Fayans: Duvarlarda kullanılan ürün olduğundan çizilme ve kırılması kalebodura nazaran biraz daha yumuşak ürünlerdir takdir edersinizki duvarlarda kullanılan tüm malzemeler zemin malzemesine nazaran biraz daha gevşek bazlı ürünlerdir ve fayansların üretim amacıda budur.

Biz bu ürünleri karıştırmamak adına zemin seramiği(kalebodur) ve duvar seramiği(fayans) olarak adlandıralım.

Seramiklerin banyo, tuvalet ve mutfaklarda tercih edilmesinin sebebi temizlik, nem, parlaklık olarak kusursuz olmasıdır seramikler su tutmaz, nemlenmez ve kolayca temizlenebilir bunun içinde banyo, tuvalet ve mutfaklarda temizlik ve hijyenin en üst safhada tutulması için seramikler tercih edilmelidir.

Seramik seçimi yaparken tüm alanlarda aynı renk kullanacaksınız diye bir kaide yok farklı renkleri yanyana getirip belli noktalarda birleştirdiğinizde daha güzel görüntü elde edebilirsiniz. Koyu renkle, açık rengin farklılığı, tonların birbirine geçişi çok daha gülen mekanlar oluşturacaktır.

Bir diğer hususda derz seçimidir hepimizin alışık olduğu derz rengi beyazdır ama burada benim özellikle vurgulamak istediğim en çok da dikkat ettiğim husuz olan derz rengidir. Derz renginizi beyaz seçmemeniz için ısrar ediyorum, çünkü; beyaz renkde seçilen derzler banyo ve tuvaletlerde zamanla sararıp kötü bi görüntü olmasına yol açıyor ve temizleyip beyazlatmak içinde çamaşır suyu porçöz vb kimyasallar kullanılıyor bu kimyasallarda seramiklerde renk kaybı, derzlerde çatlayıp, kalkmalar ve en önemliside, temizlik için kimyasal kullanan kişilere ciddi zararlar verebiliyor bunun yerine temizlemesi kolay gri,siyah yada buna benzer koyu tonda derz kullanmanızı tavsiye ederim. Alışılagelmiş beyaz derzlerin kullanılması yerine gri yada koyu tonda kullanmış olduğunuz derzler seramiklerinizi dahada ön plana çıkarıp çok daha güzel bi hava katacaktır.

Bu site, Sitesepeti ve Solido Grup güvencesi ile hazırlanmıştır. Copyright © 2014